Основана е во 1969 година, Narrowtex слави 50 години извонредност во производството. Narrowtex е производител и извозник на ткаени полиестерски ленти, ткаени полиестерски ремени, композитни ремени, врзани ремени, ленти за појаси, индустриски ленти и завесни ленти.

Од искуство и техничка експертиза, заедно со стандарди за врвен квалитет, Narrowtex се разви во добро призната институција на локалните и меѓународните пазари со 55% од количините на производи дистрибуирани во Европа, САД и Австралија.

50 Години1969-2019

Акредитации

Во согласност со нашата заложба за постојано подобрување на перформансите и останување во првите редови на тесниот пазар на текстил, Narrowtex ги има следните акредитации:

Ажурираната лабораторија на производствениот капацитет Narrowtex се користи за континуирано тестирање во различни фази на производство, обезбедувајќи наше доследно доставување супериорни производи.

Narrowtex исто така користи акредитирани лаборатории за калибрација, т.е. машина за затегнување и ги има сертификатите за калибрација издадени од акредитираната лабораторија. Доколку го бараат клиентите, Narrowtex може да го обезбеди следново:

  • Извештај за тестирање на истегнување
  • COA - сертификат за анализа
  • COC - сертификат за сообразност

Овие сертификати ги наведуваат спецификациите на клиентите и реалните резултати од тестот.

Производствениот капацитет „Narrowtex“ и седиштето се наоѓа во Јужна Африка во спокоен град Есткур, каде што жителите ги исполнуваат условите за персонал во фабриката, обезбедувајќи многу потребно вработување во областа. Ова е дел од програмата за социјална одговорност Narrowtex која исто така им помага на локалните училишта со финансиски или други специфични капитални потреби.

Narrowtex е дел од Група NTX што претставува дел од SA BIAS Industries Pty Ltd.

English English French French German German Portuguese Portuguese Spanish Spanish